Hogyan tudom megtisztítani a fugákat és megelőzhetem-e az elszennyeződését?

Hogyan tudom megtisztítani a fugákat

és megelőzhetem-e az elszennyeződését?

Sokaknak okoz szinte megoldhatatlan problémát a fugák tisztítása és tisztántartása!

Lehet, hogy Ön is küzd ezzel a problémával?

Engedje meg, hogy segítsünk!

Mi tudjuk a megoldást!

Most időt és fáradságot takarítunk meg Önnek!

Ugye ismerős az az érzés, hogy egy szépen eltervezett és elkészített burkolás után a sokszor színes kivitelezésű fugák kezdenek elszürkülni, majd teljesen elveszítik eredeti színüket. A burkolat így már közel sem olyan szép, mert a burkolóanyag színéhez adott esetben nem a "szürke" szín lett kiválasztva.

Ekkor a ház "Úrnője" előveszi a felmosó vödröt, kikeres valamilyen agyonreklámozott tisztítószert, és hozzáfog négykézláb csúszva-mászva sikálni, de ez többnyire sikertelen próbálkozás, nem hozza a várva várt eredményt. Ha hozza is, akkor jelentős erő és időbefektetésre volt szükség, arról nem is beszélve, hogy az elkoszolódás hamarosan újra bekövetkezik.

A javaslatom a következő:

A fugák tisztítására van egy "csodaszerünk" (lásd a lap alján lévő videót), amivel könnyedén megtisztíthatja a fugákat, és így ismét eredeti szépségében ragyoghat a lakása, háza.

Ez a nagyhatású fugatisztító szer, a DRY-CLEANING FUGATISZTÍTÓPOINTING CLEANER, melyet a felületre, lehetőleg fugaszéles ecsettel kell felvinni, majd 1 perc múlva vizes szivaccsal, vagy ronggyal le kell törölni és vízzel alaposan leöblíteni a felületet. Szükség esetén ezt meg kell ismételni.

A tisztítást a szennyezett saválló járólapon, csempén is el lehet végezni.

Az így kapott szép, tiszta felületet meg kellene őrizni, mert azért senki sem szívesen sikálgat félévente, vagy évente, ha nem muszáj. A szennyeződés okát kell megszüntetnünk.

Nézzük meg, mi okozza az elszennyeződést:

A fuga porózus, nedvszívó anyag. A jó háziasszony hetente akár többször is felmos, hogy mindig patyolat tisztaság uralkodjék a házban. Ez így természetes és helyes. A gond azonban ott van, hogy felmosáskor a folyamatosan elszennyeződő felmosó víz bekerül a fuga pórusaiba és elszürkíti a fugát.

Nos, ez az, ami sokaknak nem tetszik. De itt azért van más probléma is. A fugákban baktériumok is megtelepszenek, ami nem biztos, hogy jó társbérlő a számunkra.

Jó, tudom, hogy most sokan mondják, hogy én teszek a felmosó vízbe ilyen-olyan tisztítószert. Én pedig visszakérdezek: biztosan úgy működik és olyan hatékony az a szer, mint amit elhitettek Önnel?

Mert én azt látom és hallom, hogy egyre többen vagyunk betegek, allergiások, ami csak úgy hirtelen támad meg bennünket, mint derült égből a villámcsapás. Nem azt mondom, hogy a fugák a felelősek ezekért, de azt sem zárnám ki, hogy tehetnek róla!

A megoldás, hogy ne engedjük meg a víznek, hogy beszívódjon a felületbe, a fugába, és akkor megoldottuk a problémákat. Erre való a szilikonos impregnálás.

A fentiekből következik, hogy a fentebb leírt módon megtisztított felületet szilikonnal kell kezelni. A szilikon lepergeti a vizet a felületről úgy, hogy közben a kapillárisokat nyitva hagyja, és láthatatlan marad!

Erre ajánlhatunk egy nagyhatású szert, A folyékony esernyő FUGAIMPREGNÁLÓ - POINTING PROTECTOR-t (fugaimpregnáló), mely meggátolja a felület nedvesedését, így a fuga elszennyeződését. A száraz fugába a baktériumok sem tudnak megtelepedni.

A FUGAIMPREGNÁLÓ - POINTING PROTECTOR-t a tiszta, de már megszáradt felületre kell két rétegben felvinni. A felhordást fugaszéles ecsettel végezzük.

Arra kell ügyelni, hogy ne legyen a felület átforrósodva és arra, hogy az első kezelés nem száradhat meg, vagyis nedves felületre kell felvinni a második réteget. Erről részletesen tájékozódhat az alábbi linkre klikkelve:

Hogyan impregnáljunk?

A FUGAIMPREGNÁLÓ - POINTING PROTECTOR más hasonló szerekkel szemben nem tartalmaz oldószert, így a csempére, járólapra kerülő felesleges anyag nem okoz foltokat. 
A szer kültéren is alkalmazható (pl.: lábazatok kővel történő kirakásakor, teraszokon), így a fugát megóvhatjuk a fagykároktól is.

A fuga mellé került anyagot, illetve a be nem szívódó felesleges mennyiséget töröljük le egy puha, száraz ruhával!

 

Eddig leginkább a földön lévő fugákkal foglalkoztunk, bár ismert az a látvány is, hogy a falfelületek talaj közeli fugái is elszürkülnek, mert a felmosó oda is odacsapódik. Ebből következik, hogy a falak fugáit is érdemes védeni.

De most még tovább lépek. Mi a helyzet a konyhában és azon belül is a tűzhelyek környékén?

Bizony ott meg a zsír, olaj okoz gondot. A zsír a főzéskor a párával együtt lecsapódik a csempére és a fugára és alaposan elszennyezi azt. Az olaj sütéskor fröcsöghet. Hát bizony ez sem dísze a konyhának.

Az étkezőben kiborulhat a leves, lefröccsenhet a pörkölt, lecsöppenhet a vörösbor. A fuga ezeket is gyorsan, és lehet, hogy örökre magába szívja.

Nos, ezek megszüntetésére és megelőzésére is van megoldás.

zsírfoltokat, amennyiben nem lehet a DRY-CLEANING FUGATISZTÍTÓ - POINTING CLEANER-rel eltávolítani, akkor itt segíthet a DRY-CLEANING OLAJFOLTELTÁVOLÍTÓ - OIL STAIN REMOVER termékünk.

A folyékony esernyő OLAJTASZÍTÓ FUGAIMPREGNÁLÓ - POINTING PROTECTOR MAX megakadályozza a zsíros, olajos szennyeződések beszívódását, így könnyen tisztíthatóvá válik a fuga is. Az anyagot a tiszta, de már megszáradt felületre kell két rétegben felvinni. A felhordást fugaszéles ecsettel végezzük.

Arra kell ügyelni, hogy ne legyen a felület átforrósodva és arra, hogy az első kezelés nem száradhat meg, vagyis nedves felületre kell felvinni a második réteget. Erről részletesen tájékozódhat az alábbi linkre klikkelve:

Hogyan impregnáljunk?

A fuga mellé került anyagot, illetve a be nem szívódó felesleges mennyiséget töröljük le egy puha, száraz ruhával!

 

Azért csodákra mi sem vagyunk képesek:

Sajnos a tapasztalat az, hogy a mai modern fugaanyagokban egyre több a gipsz tartalom (hogy melyikben mennyi van, azt sajnos nem tudjuk Önnek megmondani!), mely megakadályozza a fuga szilikonos impregnálását, ezért az alkalmazás előtt végezzünk próbakezelést! 

Most lássunk két példát szereink hatékonyságára:

                    

                           tisztítás előtt                                           tisztítás után

                      

(kávéfolt a fugában és a járólapon)

Fugatisztítás

A termékek használatánál nem csak azt kell figyelembe venni, hogy gazdaságosak, és igen hatékonyak, hanem azt is, hogy magyar termékek, és magyar munkahelyeket tartanak fent.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu loveallhelpall.org vatera.hu arradar.hu